Het implementeren van ERP op het Salesforce-platform is een sprong voorwaarts voor elke organisatie en dat is een van de redenen waarom sommige van onze klanten ervoor kiezen om eerst ERP te doen en finance later. Voor deze klanten bouwen we integraties.

Een kijkje achter de schermen;

De cijfers

Balanced  Force  ontwikkelde  financiële integraties tussen Rootstock ERP en off-platform financiële oplossingen, variërend van een eenvoudige export van crediteuren en    debiteuren tot  complexere  bidirectionele integraties. Bij het ontwikkelen van deze oplossingen creëren we eerst een visueel overzicht van de integratie, dit is het makkelijke deel. Vervolgens bouwen we de integratie in een testomgeving en dan staan we voor de 3 uitdagingen  van  integraties; master data, dataformaten  en  testen.

Een solide integratie vereist afstemming van stamgegevens tussen systemen, klant- en leveranciersnummers, grootboekrekeningen, btw-codes die ze allemaal moeten overeenkomen. Welke datum is 4-1-2021? Is het april op de eerste of vierde januari. En het decimale teken, is het een stip of een komma. En last but not least testen, het is geweldig als de happy flow werkt, maar soms moeten we een creditnota maken, werkt dat ook?  Daarom leggen we de nadruk op de ontwikkeling van testscenario’s om ervoor te zorgen dat we alle uitzonderingen dekken.

Peer review,  Cutover  en Go-live

Dus nu we een nieuwe integratie hebben ontwikkeld, is de andere vraag: hoe gaan we live?  Eerst doen we een laatste peer review binnen ons team van zeer ervaren consultants en vervolgens ontwikkelen we een cutover plan, de timing is vaak cruciaal. Vervolgens, soms midden in de nacht op een weekenddag, draaien we de knop om en is de klant live. En natuurlijk zijn we beschikbaar voor ondersteuning na go-live.

     

Salesforce-tools gebruiken voor integraties

Balanced Force heeft veel ervaring in het bouwen van verschillende integraties tussen Salesforce / Rootstock en andere oplossingen, zowel on- als off-platform. Deze integraties zijn altijd van cruciaal belang voor onze klanten, daarom vertrouwen we op state-of-the-art Salesforce-oplossingen om solide integraties voor onze klanten te ontwikkelen en te implementeren.