Project Industries en Project Manufacturers hebben de afgelopen jaren de mogelijkheden van Salesforce CRM en het Salesforce platform ontdekt. Balanced Force combineert jarenlange ervaring in deze markten en in Salesforce implementaties en is daarom de “go-to” partner voor vooruitstrevende bedrijven in dit segment. In ons vorige artikel deelden we de onderwerpen waar onze klanten het meest mee worstelen, in deze reeks artikelen duiken we in elk van deze onderwerpen.

Geserialiseerde productie, maatwerk versus prijs

Wanneer uw product uniek is, is uw klant waarschijnlijk diep betrokken bij het ontwerp, maar wanneer het project min of meer gestandaardiseerd is, wilt u voorop lopen. Kunnen uw klanten nog kiezen uit een groot aantal opties of biedt u een standaard product uit voorraad aan? Hogere productvariëteit maakt het mogelijk om hogere prijzen in rekening te brengen, omdat de waargenomen waarde voor klanten toeneemt. Maar  een hogere productvariëteit leidt ook tot hogere vaste en/of variabele kosten. Behalve wanneer u de flexibiliteit automatiseert die nodig is voor het ondersteunen van productvariëteit en deze in uw bedrijfsproces insluit.

De mountainbike als voorbeeld

Onlangs kocht ik een nieuwe mountainbike, een sterk en licht frame, grote 29″ wielen, schijfremmen, bijna perfect. Ik verving het 2 kettingblad crankstel (voorste versnelling) door een 3 kettingblad versie, monteerde de clip-in pedalen, de zadeltas en de bidon houder en ik was klaar om te gaan.   

Met een naadloze integratie tussen verkoop, een CPQ -oplossing (configure-price-quote) en een ERP-oplossing (Enterprise-Resource-Planning) kan uw klant eenvoudig kiezen uit de opties die u voor uw product aanbiedt. Wanneer de bestelling is gesloten/gewonnen, wordt de specificatie van het product naadloos overgebracht naar ERP. De productieorder voor productie is klaar voor planning en de vereiste onderdelen zijn klaar voor orderverzamelwerk. Deze combinatie van platformcomponenten zorgt voor extra klantwaarde zonder extra interne handling.

Als ik een mountainbike had kunnen kopen waarmee ik meer opties kon selecteren, had ik ook verschillende banden en een andere versnellingspook / remhendelset gekozen.

Balanceren tussen gepersonaliseerd en gestandaardiseerd

Het aanpassingsniveau dat uw klanten verwachten, hangt grotendeels af van het soort product dat u verkoopt. Luxe auto’s hebben meer opties dan mountainbikes. Voor veel productiebedrijven wordt het niveau van maatwerk beperkt door een gebrek aan flexibiliteit van bedrijfsprocessen en ondersteuning van IT-systemen. Dit is waar een moderne platformoplossing met flexibele automatiseringsmogelijkheden kan helpen.

Out of the box ondersteunt de oplossing de bedrijfsprocessen voor Project Industries en Project Manufacturers, waaronder de supply chain, webshops, portals voor leveranciers en klanten, etc. Met standaard salesforce tools automatiseren en passen we deze processen op aanvraag aan voor onze live klanten om verschillende veranderingen in bedrijfsprocessen te ondersteunen.

     

Optimaliseren na live gaan

We optimaliseren, verbeteren en passen oplossingen aan na go-live, op basis van onze kennis van en ervaring met ERP-implementaties en -systemen, evenals verbeteringen in bedrijfsprocessen. We helpen onze klanten om de verwerkingskosten te verlagen en de bruikbaarheid van systemen te maximaliseren om meer klantwaarde te creëren.