Project Industries en Project Manufacturers hebben de afgelopen jaren de mogelijkheden van Salesforce CRM en het Salesforce platform ontdekt. Balanced Force combineert jarenlange ervaring in deze markten en in Salesforce implementaties en is daarom de “go-to” partner voor vooruitstrevende bedrijven in dit segment. In ons vorige artikel deelden we de onderwerpen waar onze klanten het meest mee worstelen, in deze reeks artikelen duiken we in elk van deze onderwerpen.

Flexibiliteit in de toeleveringsketen

Kunt u anticiperen op veranderingen in de vraag van klanten? Zijn uw bedrijfsprocessen wendbaar? Kunnen uw systemen zich aanpassen? Er zijn veel definities van supply chain flexibiliteit, maar deze vragen komen het meest voor bij onze klanten die de uitdaging aangaan ten aanzien van dit onderwerp. In veel organisaties zijn bestaande structuren en procedures niet eenvoudig te veranderen. En in de ondersteunende systemen worden eenmaal gemaakte keuzes geheel niet of niet gemakkelijk aangepast.

Verandering, business as usual

Veel van onze klanten startten als fabrikant en voegden vervolgens een serviceafdeling toe, begonnen met delen van hun productie uit te besteden, alsook met het produceren van vervangings producten en zo ontstond er een zeer complexe mix van bewerkingen in één fabriek.

Enkele voorbeelden van veranderingen waar onze klanten mee te maken hebben;

  1. Verschuiving van productie naar outsourcing
  2. Van eigen voorraad naar voorraad die eigendom is van de leverancier
  3. Openen en sluiten van magazijnen en pop-up stores
  4. De logistiek achter de introductie van een webwinkel
  5. Introducties van nieuwe productlijnen

Deze veranderingen moeten dagelijks worden doorgevoerd in een toch al complexe omgeving.

Platformsysteem is flexibel van ontwerp

Op een softwareplatform worden bedrijfsprocessen gebouwd met standaard tools en softwarecomponenten, dit maakt geïmplementeerde processen eenvoudiger te veranderen. Deze flexibiliteit in de ondersteunende systemen maakt flexibelere bedrijfsprocessen voor onze klanten mogelijk. Een flexibeler bedrijfsproces biedt de mogelijkheid om te anticiperen op veranderingen in de vraag van klanten.

Out of the box, ondersteunt de oplossing de bedrijfsprocessen voor Project Industries en Project Manufacturers, waaronder de supply chain, webshops, portals voor leveranciers en klanten, etc. Met standaard salesforce tools automatiseren en passen we deze processen op aanvraag aan voor onze “live” klanten om verschillende veranderingen in bedrijfsprocessen te ondersteunen.

        

Optimaliseren na live gaan

We optimaliseren, verbeteren en passen oplossingen aan na go-live, op basis van onze kennis van en ervaring met ERP-implementaties en -systemen, evenals verbeteringen in bedrijfsprocessen. We helpen onze klanten om de verwerkingskosten te verlagen en de bruikbaarheid van systemen te maximaliseren om meer klantwaarde te creëren.